Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Επιτέλους! Ένας παντελονάτος τους μίλησε στην γλώσσα τους: "Να πάνε να γ@μηθούνε!"


 Μεγάλο σάλο προκάλεσαν στα ΜΜΕ και στην εγχώρια "σόουμπιζ" οι δηλώσεις του Νότη Σφακιανάκη που ουσιαστικά χαρακτήρισε την Χρυσή Αυγή μοναδική ελπίδα των Ελλήνων και υποστήριξε ότι το καθεστώς της 21ης Απριλίου δεν ήταν διόλου χειρότερο απ΄το καθεστώς της μεταπολίτευσης.

 Καταρχήν να τονίσουμε ότι συμφωνούμε απολύτως με τις συγκεκριμένες τοποθετήσεις του δημοφιλούς τραγουδιστή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποδεχόμαστε το σύνολο των απόψεων που κατα καιρούς έχει εκφράσει. Ο Νότης Σφακιανάκης έχει αποδείξει ότι δεν διστάζει να εκφράσει την γνώμη του αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις, και είναι άτομο σκεπτόμενο και πολιτικοποιημένο.

 Αυτό όμως που έχει την μεγαλύτερη σημασία, κατά την γνώμη μας, είναι η απάντησή του στις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του υπέρ της Χρυσής Αυγής.
 Διάφοροι "επώνυμοι" γνωστοί και μη-εξαιρετέοι (Βανδή, Κωστόπουλος, Ακρίτα και τρέχα γύρευε) έσπευσαν να τον κατηγορήσουν, να τον λοιδωρήσουν και να τον ειρωνευτούν.

 Η πρόσφατη πολιτική εμπειρία έχει δείξει ότι μόλις κάποιος διάσημος κατηγορηθεί απ΄τους σύγχρονους ιεροεξεταστές για φιλο-χρυσαυγιτισμό λόγω κάποιων δηλώσεών του υπέρ της Χ.Α, τότε αυτός σπεύδει να απολογηθεί, να "διευκρινίσει", να αναθεωρήσει κτλ.
 Δυστυχώς ζούμε σε μία εποχή αντίστοιχη της τουρκοκρατίας όπου "τα σκίαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά".
 Ο Νότης Σφακιανάκης όμως απεδείχθη πρωτοπόρος στο συγκεκριμένο ζήτημα. Δεν βγήκε να κάνει βλακώδεις δηλώσεις του τύπου "τα λόγια μου παρερμηνεύτηκαν", ούτε έκανε δηλώσεις μετάνοιας, ούτε προέβη σε πράξεις και δηλώσεις αυτοτιμωρίας, όπως έκανε π.χ ένας αφελής νεαρός ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ πριν από μερικούς μήνες.
 Πέρασε στην αντεπίθεση, και είπε στους κατήγορούς του το αυτονόητο:
   "Να πάνε να γ@μηθούνε από όπου και αν προέρχονται"

 Δεν θα μπορούσε να κάνει καλύτερη δήλωση.
 Και αυτό διότι τους μίλησε στην γλώσσα τους. Η σύγχρονη καθωσπρεπίστικη καθεστωτική και γκλαμουρίστικη αλητεία που λυμαίνεται την Πατρίδα μας και διαφθείρει την νεολαία, μόνο σε αυτήν την γλώσσα καταλαβαίνει. Την γλώσσα του πεζοδρομίου.
 Όταν έχεις να κάνεις με αληταριό, πόσο μάλλον με γκλαμουράτο αληταριό, τότε μόνο σε αυτήν την γλώσσα πρέπει να του μιλάς για να γίνεις κατανοητός.
 Δεν παίρνουν χαμπάρι διαφορετικά. Ως γνήσιοι θρασύδειλοι τις διάφορες δηλώσεις μετάνοιας τις εκλαμβάνουν -δικαίως- ως αδυναμία και αποθρασύνονται περισσότερο.
 Αυτό ας το έχουν κατά νου άπαντες, πολιτικοί και μη.


  Επειδή τα πολλά λογια είναι φτώχεια, κλείνουμε με μερικούς στίχους από ένα εξαιρετικό τραγούδι του εν λόγω καλλιτέχνη:
  
 Πού είστε παλικάρια
γιατί και πώς μπορείτε να είστε ξεχασμένοι
αυτό είναι το παράπονο που οργή στα χείλη φέρνει.
Στης Ελλάδας τον κόρφο ως πότε θα φωλιάζουν ηγέτες προδότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου