Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Μήπως πρέπει να τελειώνουμε με το φετίχ του ευρώ;



 Δυστυχώς η θλιβερή οικονομική επικαιρότητα επιβάλλει να ξεφύγουμε απ’την  θεματολογία του ιστολογίου.
 Δεν θα αναλωθούμε σε κριτικές επί κριτικών ούτε σε αναλύσεις οικονομολογικού ή γεωπολιτικού περιεχομένου για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την Κύπρο.

 Απλά θα θέσουμε ένα ερώτημα:   
 Μήπως ήρθε η ώρα όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι το ευρώ είναι η καταστροφή μας;
  
 Ποιος μας έβαλε στο ευρώ; Ο τότε πρωθυπουργός του ευχαριστώ τους Αμερικάνους, του χρηματιστηρίου, της ελληνοτουρκικής φιλίας, του υπερδανεισμού μέχρι ασφυξίας της ελληνικής κοινωνίας, του ψευτοεκσυγχρονισμού, της λαθρομετανάστευσης, της αφαίρεσης του θρησκεύματος απ΄τις ταυτότητες κατόπιν εντολής των Εβραίων των ΗΠΑ, της γιγάντωσης της δύναμης των εγχώριων νταβατζήδων, Κώστας Σημίτης (για τον πατέρα του έχουμε πει εδώ κάποια πραγματάκια, και θα ξαναπούμε συντόμως).
Φυσικά δεν είναι τυχαίο ότι άξιοι συνεργάτες του στο θέμα της εισόδου της Ελλάδας στην ευρωζώνη ήταν ο μετέπειτα πρωθυπουργός Παπαδήμος και ο μετέπειτα υπουργός οικονομικών Στουρνάρας.
 Απλή λογική σκέψη:  
 Είναι δυνατόν ο άνθρωπος που έκανε τόσα και τόσα εγκλήματα κατά της Πατρίδας και του Λαού, να είχε πατριωτικά κίνητρα όταν έκανε τα αδύνατα δυνατά, και το κατάφερε δυστυχώς (με πλαστά στοιχεία όπως οι Ευρωπαίοι έχουν καταγγείλει), να μας βάλει στο ευρώ;  
Όχι βέβαια.

 Δυστυχώς, το ανελέητο παραμύθιασμα του λαού απ΄τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, η ψευτοανάπτυξη με τα δανεικά απ’τις τράπεζες των νταβατζήδων και η γενικότερη αποχαύνωση του σύγχρονου Έλληνα (για την οποία φέρει και ο ίδιος ευθύνη σε πολύ μεγάλο ποσοστό)  έκαναν τον λαό να μην αντιλαμβάνεται την κατάρα του ευρώ. Μπορεί οι τιμές να ανέβαιναν απ΄την είσοδό μας στο ευρώ το 2002 και μετά, μπορεί η ανεργία να είχε αυξητικές τάσεις, αλλά κουτσά στραβά το καράβι πήγαινε.. 
Έσκαγε και καμμία "εθνική" επιτυχία στην μπάλα ή στην γιουροβίζιον, ανέβηκαν στην εξουσία και οι καραγκιόζηδες της ΝΔ (σύμφωνα με τον βουλευτή της Μανώλη Κεφαλογιάννη) για να φάνε και αυτοί (έπρεπε να ξεκουραστεί λίγο και η συμμορία του ΠΑΣΟΚ), και όλοι ήταν ευχαριστημένοι..
  
 Μέχρι που εν έτει 2010 η περίοδος του μέλιτος τελείωσε, και μπήκαμε στο λούκι των μνημονίων. Μήπως θυμάστε ποιο ήταν το μόνιμο επιχείρημα των διαφόρων μνημονιακών;
 "Ε τι θέλετε; Να μην ψηφίσουμε το μνημόνιο, να χρεωκοπήσουμε και να βγούμε απ’το ευρώ;"
  
Έτσι το ευρώ ουσιαστικά έγινε ιερή αγελάδα της ελλαδικής πολιτικής σκηνής και γενικότερα του κατεστημένου.  
 "Προς Θεού μην βγούμε απ΄το Ευρώ! Το ευρώ και τα μάτια μας"
  
 Με τον μπαμπούλα της εξόδου απ΄το ευρώ, που υποτίθεται ότι θα σήμαινε μία εθνική καταστροφή ανώτερη της μικρασιατικής, έχει περάσει κάθε λογής αντιλαϊκό μέτρο που έχει τραγικά αποτελέσματα. 
Και έχουμε δρόμο ακόμα.. Εκτός αν υπάρχει κάποιος ηλίθιος που πιστεύει ότι "περάσαμε τον τελευταίο κάβο", όπως είπε ο Σαμαράς.
  
 Ο γραφών δεν είναι οικονομολόγος, ούτε ισχυρίζεται ότι πρέπει να βγούμε χθες απ’το ευρώ. Πιστεύω ακράδαντα ότι κακώς, κάκιστα μπήκαμε στην ευρωζώνη. Πιστεύω ότι το ευρωπαϊκό όραμα είναι μία σκέτη απάτη και τίποτα περισσότερο. Πιστεύω ότι δεν έχουμε καμμία θέση σε αυτήν την παρηκμασμένη Ευρώπη των τραπεζιτών.
 Πιστεύω ότι ο κυριότερος εθνικός στόχος σε οικονομικό επίπεδο, θα πρέπει να είναι η κατάλληλη προετοιμασία της χώρα ώστε να βγούμε το συντομότερο απ΄το ευρω-κάτεργο με όσο πιο ανώδυνο τρόπο γίνεται, και όχι η πάση θυσία παραμονή μας στο ευρωπαϊκό νόμισμα. Και φυσικά πιστεύω ότι οι κάθε λογής ευρω-λιγούρηδες που πανικοβάλλουν τον κόσμο με τον εφιάλτη της εξόδου απ΄το ευρώ, είναι ή συνειδητοί προδότες ή αθεράπευτα ηλίθιοι.
  
Πρέπει να τελειώνουμε με το ευρώ, για να επανακτήσουμε την νομισματική μας και κατ΄επέκταση την οικονομική μας ανεξαρτησία, να σκίσουμε τα μνημόνια, να πάψουμε να εξαρτώμαστε απ΄τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών και του Βερολίνου και να αναθεωρήσουμε εμπράκτως τις γεωπολιτικές μας συμμαχίες.
 Τότε τα ΟΧΙ θα έχουν ουσιαστικό αντίκρυσμα, και δεν θα είναι θέατρα σκιών για να καλμάρουν τις αντιδράσεις του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου